Monday, January 10, 2011

~~~aku bahagia bersama si dia~~~

kini aku muncul kembali dengan cerita yang baru, bilik yang baru, harapan yang baru, perasaan yang baru dalam tahun yang baru...

sepanjang masa aku xupdate kan blog aku ni,macam2 berita baik n buruk yang aku lalui..
tapi sekarang ni aku rasa tiba masanya untuk aku berubah ke arah yang lebih positif...
betul pepatah orang kata bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian....
dulu aku selalu di timpa nasib malang n aku terus hanyut di bawa perasaan yang negatif..
sekarang aku ingin untuk berubah...
aku harap ada org yg akan sokong aku dlm apa jua yg telah atau akan aku laku kn..

alkisah... nk crita sikit psal pengalaman aku mase aku pergi pertandingan koir peringkat kebangsaan mewakili zon selatan..
bangga xbangga rasanya time tu..hehehe
walaupun baru di tubuhkan tapi da jadi champion n de legend of choir under institut latihan kementerian kesihatan malaysia..
tp d sblik kejayaan kmi tu, mcam2 cabaran dan dugaan yg kmi terpaksa hdapi..
slh 1nye, kmi terpaksa berkorban mse rehat kmi smta2 utk berlatih koir..
kdg2 dr pg hgga ke ptg smpai ke mlm...
then, kmi kne mrh ngn cikgu sbb mse ltihan xserius, byk main2, tp kmi amik tguran tu sbgai 1 cbrn n mmbkr smgt kmi hgga la da nk smpai ke hari pertandingan..
2hri sblm pertandingan kmi da berangkat ke destinasi tersebut..
dlm mse 2 hri tu, kwn2 kmi mengalami demam, skit tekak then kne mrh ngn pngajar yg mnjga kmi mse kt sne n mcm2 ag la...
sampai hari pertandingan, kmi smua rsa rsau sgt sbb pesaing2 kmi smua nya handal2...
nk2 aku ni, gelabah je ble tgk org lain nyanyi..huhu
bila smpai turn kmi, kmi wat yg terbaik utk diri kmi n nma kolej kmi....
abis je pertandingan tu, aku rasa lega sgt sbb da lpas beban aku slme ni...
time tu aku xksah la group aku menang ke x jnji ktorg enjoy da show... weehuuuuu!!!uhuks2!!
bila keputusan di umumkn, kmi xsangka yg group ktorg ni menang sbb aku rse zon sabah nye suara ag best tp kmi bersyukur kemenangan berada di pihak kami... alhamdulillah....
pas abis je smua xtvti penerimaan hadiah n persembahan bg stiap pemenang, aku ajk smua team koir n team tarian pergi ke rumah aku utk rasa kn mskn mak aku..
havoc jgak la umah aku mse tu dgn kdtgn diorg... best sgt time tu...i'll misz da sweet memories..

esoknya plak aku bertolak ke rumah akk aku utk bercuti bersama akk n adik2 ku d kedah...
best gak la kt umah diorg... sjak blik dr umah diorg makin bertambah tembam pp aku ni..huhuhu
yg aku ske g umah akk aku ni sbb kt umah dia aku leh slalu on9, dpat g jenjln time diorg free n dpt mkn mknn yg bru...
2mggu aku dok kt umah akk aku tu, kdg2 rse boring gak sbb asyik wat bnde yg sme hri2...hehehe

pas 2mggu aku dok sne, aku blik ke kg halaman aku kt mlka..
mse bercuti kt kg, aku xrse boring sgt sbb aku slalu g jenjln...heheh
xksah la ngn cpe pn... tp biasa nya aku msti adk aku or spupu terdekat aku....
jenjln pn bkn g ane pn, stkat g mp, nite market, merlimau... tu je.. kekdg tu sje je merempit keliling kmpg nk tgk keindahan kmpg n tgk ade pape perkembangan yg berlaku...
mse smggu ag aku nk blik ke kolej tu, leh lak aku kne demam...huhuh
hurmmm.... mcm2 la cerita aku ni ann..hehehe

yg paling penting, aku nk gtau yg aku skrg ni da ada tman baru..
aku da lama knal ngn dia tp bru skrg kmi berknalan...
'dia' ni abg kpda mmbr aku mse kje dlu....
aku knal dia msa aku kluar ngan adk dia n spupu ku kt bandar tp mse tu dia xknal aku sbb mse tu dia ada awek, so aku xheran la kn..huhu
then, mse raya baru2 ni 'dia' ni ada dtg raye umah aku, tu pn dia ikut adik dia n kwn2 aku...
so, mse raye tu la dia kte dia terpikat ngn aku..hehehe
aku pn xtau la pe yg ade pd aku ni...huhuhu
sjak dri tu, kmi pn brmsj la n sling berknlan tp dr mna dia dpt no aku pn xtau...huhuhu
dlm mse yg sme kwn dia pn trpikat ngn aku mse rye tu jgak....hehehe
aku terima si'dia' ni sbb dia slalu ingatkn aku waktu solat, caring, loving wlaupn dia xspndai org lain tp aku thu 'dia' msti ada klbihan dia sndiri....aku syg dia sma cm aku syg fmily aku n kwn2 aku... aku harap smoga hubungan kami ni berkekalan n berpanjangan hgga ke jinjang pelamin n ke akhir hayat kami... amin~~~~

Saturday, October 16, 2010

~~cabaran seorang misi~~

nurses..

orang kate misi ni suka wat kje kotor..
cthnye, kutip air kencing org, cuci org berak, men ngn darah org..
ikut je ckp doktor kemna saje..
mmg btol sume tu tp, tau x betapa mulianya pekerjaan tu??
ade ke org sanggup wat smua tu pd org yg dia xknl or xde kaitan ngn dia??
knpa org skrg slalu je nk cri or nmpk kesalahan seorg misi tu dlm sesuatu hal tu??
knpa org rse misi ni bermasalah??
bak kate org, bkn senang nk senang, bkn susah nk susah..
n bkn senang nk susah, bkn susah nk senang..
faham2kn la..

kesinambungannye?? nanti kn...hehehe

Saturday, September 25, 2010

lagu ni mengingat kan aku dengan kisah "percintaan" yang kononnye bahagia tp semua tu hanyalah tinggalkn kenangan..
mana janji2 yg d sebutkn dalam lirik lagu ni??
semua tu hanyalah tipu semata2....
aku benci ko!!!!! kenapa la tetibe je aku teringat kt dia ni??
benci nye.......
kenapalah susah sangat dia ni nk hilang dari dalam memory hidup aku ni??
hurmmmm....
setiap kali aku dengar lagu ni mesti aku teringat kt kisah kami dulu....
walau cmne pn aku cuba utk xlupakn dia lagi kuat aku teringat kt dia....
sy benci kn perasaan camni...huhuhuhuh
tapi aku sgt suka kn lagu ni......
hurmmmmmm.....
adios...

Friday, September 24, 2010

~~hAtI TerUsIk~~

hari ni td 1st day start klinikal kt wad...
dari start msuk keje smpi nk blik keje aku asyik tersenyum n tergelak je ngan senior aku...
xtau la ape sbb nye....
mse blik dok dlm bus tu, tetbe ati aku rse sayu je...
memula aku teringatkn befday aku yg bakal dtg ni, pastu aku terus teringat dengan kisah2 sedih dlm hidup aku..
cthnye pemergian ayahku yg terrrrsyg... then d tinggalkn oleh seorg lelaki yg pernah aku syg... n mcm2 agi la..huhuhu
sadisnya perjalanan hidup aku ni...
byk dugaan yg perlu aku tempuhi lagi..
perjalanan hidup aku masih jauh lagi n byk lagi cabaran dalam hidup yang akan aku lalui...
aku selalu berharap satu hari nanti aku nk hidup dalam suasana yang bahagia tanpa ada sebarang mslh n dugaan walaupn itu mmg xdpat kita nk elakkan..

tentang kawan plak...
aku ni mmg xlayak jdi seorang kawan yang baik kn??
selalu je timbulkn mslh n wat bende yg org benci.....
tp aku bkan sengaja nk wat sume tu...
da perangai aku cmtu...
aku nk berubah... tpi bkan senang nk ubahkn diri kita utk jd cm seseorg tu nk...
aku lebih selesa dgn cara kehidupan aku skrg....
aku selalu impi kn utk jd seseorg yg d senangi, d sukai, d sygi oleh kwn2 aku sndri..
aku xksah klu nk gunakn aku time d perlukn tp jgn la lupakn aku bila x d perlukn...
aku perlukn kasih syg yg secukupnya...

mak, ayah, kak ely n abg nizam, abg epol, kak yong, capit, limah, awan, adek serta kwan2 aku semua....
aku syggggg korg sgt2....
aku perlukn korg sume utk berada d cc aku, temani aku, sygi aku.....
ayah..... org rndu kt ayah sgt2....
org nk jumpa ngan ayah tpi itu mmg mustahil...
klu dapat jumpa, org nk peluk ayah kuat2, xnk lpaskn...
owg sygg ayh n mak sgt2..........

hurmmm....
kenapalah susah nk jdi seseorg yg d senangi or d sukai oleh org lain??
kenapalah susah utk aku jdi diri aku yg sebenar2nya aku??
setakat ni je la dulu usikan yg terusik dalam ati aku ni...
len kli aku crita ag...
da ngantuk sgt ni gpn esk nk p keje...
papai... salamm....

Friday, May 7, 2010

~~~hari yang menyedihkan~~~

hari ni aku rase sedey sgt..

xtau nape...
maybe aku terlalu rindu ngan family aku kot...huhuhu
ermmm.....
npe la time nk exam ni hati jadi kacau bilau ek??
xfaham la aku..huhuhu
ari ni tadi member se matrix aku telah kembali ke rahmatullah maghrib tadi sebab accident dkat ngan kawasan umah dia...
walaupun aku xkenal tapi aku rasa sedey jgak la ngan pemergian beliau...
marilah kita sama2 doakan dia agar roh nya di cucuri rahmat..
amin~~~~~
sebenarnye banyak ag aku nk cite tp waktu mencemburui aku...huhuhu
xpe la, t pas aku abis exam aku luahkan panjang2 ek...
k la...
salam.....

Saturday, April 24, 2010

Apit Kehadiran Mu

rambut baru+ jom heboh!!!!hehehe

kebetulan plak ad jom heboh ari ni td..hehehe
so, aq igtkn nk g jom heboh je td pastu kne tman member g wat rambut dlu kt plaza seni..
aq pn g la tmankn sbb nk g jom heboh nye psal..
tggu pnye tggu, boring la plak..
pastu aq tgok org2 kt ctu wat rmbut aq pnrse gerammmm je..
pastu sementara tgu diowg wat rnbut aq pn wat la skli..
tp aq bkan wat rebond, juz gunting ckit je kt hjung tu...
barber tu ckap rmbut aq cntik so dia kte nk iron kn rmbut aq ni..
tpi syg je, wat rmbut cntik2 tp pkai tudung...huhuhu
tp xpe, jge aurat yg pnting...hehehe
so, pas je siap gunting rmbut, aq g jenln kt city square smntra tggu mmbr yg ag sowg tu wat rebond..
ermmmm...
tggu nye tggu kak yong pn nk kuar dr opis n aq pn ajk le dia g jom heboh...
xde la besh sgt jom heboh tu..
yg beshnye sbb brgn dia murah2..
tu je kot...pastu mmbr yg wat rebond td pn nyusul pas aq smpi kt jom heboh tu...
mse tu kak yong da pnat n dia pn g tggu kt dlm kete..
so, aq pn jenjln la ngan mmbr td...
ktowg g kt booth hotlink, mse tu kumpulan sofaz tgh nyanyi...
hensem nye amir (vokalis)!!!!!!!!!
ni 1st time kot...hehehe
ermm.... pas abis tgh sofaz, kak yong da ajk blik so aq pn blik la tp mmbr aq td tu tggl sbb tggu mmbr diowg dtg...
pas aq blik tu, aq n kak yong g bli nsi ayam kt rest.habsah dpan mydin kt bbu..
tp skrg ni wet elaun aq da hmpir nk abis sbb abis byor wet utang n bli brgn 'dpur'..huhuhu
ermmm... pas ni mne la aq nk cekau duit ag ek??huhuhu
da la blan dpan nk kne pndh ke kempas sbb BPL suh pndh kt kolej baru d mna sume student under KKM akn bergabung n bljr d 1 tmpt yg sme..
boring nye nk pndah2 ni..
sbb brg aq byk sgt nk bwk nnt..
da la jauh dr bndr...
nk kuar pn susah sbb jrang ad kndraan awam kt ctu...
eeeeeeeee....
seramnye nk pndah sne...
harap2 sumenye akn brjln dgn lancar hendaknye ye..
insyaallah....
amin....

;;